Menu mobilne

OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS

Wyróżnienie POT w konkursie na Najlepszy Produkt Turystyczny 2014 r.

OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
Previous Next Play Pause

Ruszyły przygotowania do kolejnej edycji Kulinarnego Festiwalu Kwiatów Jadalnych! Jednym z najbardziej widowiskowych punktów programu festiwalu jest konkurs kulinarny: Cały ogród na talerzu! Teraz to również Ty możesz wystartować w konkursie i sprawdzić swoje siły w kuchni kwiatowej.  

Jeżeli:

  1. Uwielbiasz gotować
  2. Tematyka kwiatów jadalnych i ziół nie jest Ci obca albo chcesz się z nią zaprzyjaźnić
  3. Masz ekipę od 3 do 5 osób

To szukamy właśnie ciebie!

Napisz do nas kilka słów o sobie i swojej drużynie na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.  w temacie wiadomości wpisz „Zgłoszenie KFKJ 2019”

 

Klika informacji o konkursie i festiwalu:

  1. Tegoroczny temat festiwalu: Kwiaty w smaku lila–róż
  2. Miejsce konkursu: Ogrody Hortulus Spectabilis w Dobrzycy
  3. Data konkursu: 13-14 lipiec 2019
  4. Liczba uczestników drużyny: od 3 do 5 osób
  5. Drużyny walczą o nagrodę jury oraz nagrodę publiczności
  6. Drużyny dostają budżet na produkty spożywcze, pojemniki plastikowe na potrawy, zioła i kwiaty

   

Zadanie konkursowe:

Dzień 1

  • Drużyny wykonują 3 dania z wykorzystaniem kwiatów jadalnych do oceny 5 osobowego jury:
  1. przystawka lub zupa
  2. danie główne
  3. deser

Dzień 2

  • Drużyny wykonują jedno z wybranych danie w dużej ilości dla oceny publiczności. Danie serwowane jest jako „próbka” w małych pojemniczkach

Kryteria oceny dań przez jury:

  • walory smakowe i zapachowe (od 1 do 5 punktów),
  • estetyka i sposób podania potrawy do degustacji (od 1 do 5 punktów),
  • stopień trudności wykonanej potrawy (od 1 do 5 punktów),
  • wykorzystanie i udział kwiatów jadalnych i ziół w poszczególnych potrawach (od 1 do 5 punktów),
  • wizualna prezentacja drużyny np. stoisko, stroje (od 1 do 5 punktów).

   

Nagrody:

  • Nagroda jury – kwiatowy widelec
  • Nagroda publiczności – kwiatowa łyżka
  • Nagrody rzeczowe

 

Kontakt telefoniczny+48 602 610 041
Skontaktuj się z namibiuro@hortulus.com.pl
Lokalizacja Dobrzyca 76, 76-038
Regulaminczytaj

 

  • Tłumacz stronę

    Polish English German Norwegian Russian Swedish